Naočare

Dioptrijska stakla

U zavisnosti od jačine dioptrije, navika i Vaših potreba u ponudi imamo:

  • Stakla za daljinu – sa ovim staklima se uspešno koriguju refrakcione greške optičkog sistema oka na udaljenostima preko 3 metra. Postoje raznovrsne dorade na staklu koje nam pružaju izuzetnu prozirnost antireflex sloj, tvrdi sloj, hidrofobik i antistatik sloj. Takođe, ova stakla mogu da imaju i foto ćeliju koja tamni na sunčevoj svetlosti , dok se u zatvorenom prostoru vraća u belo, potpuno prozirno staklo.
  • Stakla za blizinu : Posle četrdesete godine, pojavom ’’staračke dalekovidosti’’, monofokalnim staklima se oštrina vida može korigovati na bližoj udaljenosti (od  40cm – 60cm) što sa sobom povlači stalno skidanje ili menjanje naočara.
  • Bifokalna stakla – pružaju jasan vid na dve udaljenosti, na daljinu i blizinu. Karakteriše ih vidljivi segment za blizinu i daljinu i nemogućnost čistog i jasnog vida na srednjoj udaljenosti.
  • Progresivna stakla : pružaju jasan vid na svim udaljenostima. Kod ovih stakala postoji progresivan rast dioptrija od vaše daljine do blizine. Ona su jednostavno najbolje rešenje za svakodnevni način gledanja i zahtevaju najmanje napora.

Stakla za kompjuter

Danas, sve veći broj ljudi je vezan za računar, tablet, mobilni telefon..

Ukoliko ste više od 4 sata dnevno izloženi njihovom zračenju, sigurno ste osetili zamor, suvoću oka i slično…

Ova stakla u sebi sadrže zaštitni filter koji blokira sve štetne plave zrake koje emituju ovi uređaji.

Stakla za kompjuter štite oko od preranog starenja na taj način da selektivno filtrira i uklanja štetno svetlo.